Ro TV 

 

Ro TV is een hilarische televisieserie met (on-)ware documentaires over de stad Rotterdam en haar (eigenaardige) inwoners, eigen karakter, instellingen, bedrijven, politiek, evenementen, plus- en minpunten. ‘Echte’ Rotterdammers spelen zichzelf naast vaste acteurs van het Ro Theater.  

 

 

 

De eerste reeks werd bejubeld door de pers en aangekocht door de VPRO. Ook in de acht nieuwe delen, die het midden houden tussen drama en documentaire, is Rotterdam steeds de arena. Echte gebeurtenissen en fictieve ensceneringen staan in voortdurende wisselwerking met elkaar. In Ro TV worden Rotterdamse fenomenen en alledaagse onderwerpen uit de lokale actualiteit verbeeld.  

 

Deze tweede reeks meandert opnieuw door de levens van Rotterdammers die worstelen met alledaagse problemen en dromen van onhaalbare zaken. De scenario’s voor Ro TV werden bedacht en geschreven door regisseurs André van der Hout en Pieter Kramer. 

 

“Ro TV ontroert op een subtielere manier dan we van Hilversum gewend zijn. En de droge Rotterdamse humor werkt behoorlijk op de lachspieren.” (de Volkskrant) 

 

Ro TV seizoen 2011 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bestelling afronden

 

Nieuws

Ro Theater en Rotterdamse Schouwburg delen Hoofd Marketing 

Voor het eerst in Nederland worden de marketingafdelingen van de “Stadsschouwburg” en het “Stadsgezelschap” samengevoegd. Ruben Israël, hoofd marketing van de Rotterdamse Schouwburg, wordt ook hoofd marketing van het Ro Theater. Het is de volgende stap in de succesvolle samenwerking binnen Theater Rotterdam: de theatercoalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum.  

Het is voor het eerst in Nederland dat de “Kernpuntschouwburg” en het “BIS gezelschap” in een stad zo nauw gaan samenwerken, o.a. op artistiek gebied, kaartverkoop, (online)marketing. Ruben Israël, hoofd marketing Rotterdamse Schouwburg: “Het is eigenlijk vreemd dat er niet meer samengewerkt wordt tussen de schouwburg en het theatergezelschap in een stad. We hebben het zelfde doel: zoveel mogelijk mensen uit Rotterdam, regio en Nederland van theater te laten genieten. We kunnen veel van elkaar leren en zo wellicht een voorbeeld voor Nederland zijn.” 

 

LEGER 

tijdens Theater Na de Dam 

 

Op 4 mei geven de topacteurs Herman Gilis en Gijs Naber met een theatrale lezing een uniek voorproefje van de voorstelling LEGER over soldaten in Nederlandse oorlogsmissies en hun trauma’s.  

 

Voorafgaand aan de voorstelling interviewt schrijver Rik van den Bos Herman Gilis over zijn verregaande fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog.  

 

Lees hier verder