Ro TV 

 

Ro TV is een hilarische televisieserie met (on-)ware documentaires over de stad Rotterdam en haar (eigenaardige) inwoners, eigen karakter, instellingen, bedrijven, politiek, evenementen, plus- en minpunten. ‘Echte’ Rotterdammers spelen zichzelf naast vaste acteurs van het Ro Theater.  

 

 

 

De eerste reeks werd bejubeld door de pers en aangekocht door de VPRO. Ook in de acht nieuwe delen, die het midden houden tussen drama en documentaire, is Rotterdam steeds de arena. Echte gebeurtenissen en fictieve ensceneringen staan in voortdurende wisselwerking met elkaar. In Ro TV worden Rotterdamse fenomenen en alledaagse onderwerpen uit de lokale actualiteit verbeeld.  

 

Deze tweede reeks meandert opnieuw door de levens van Rotterdammers die worstelen met alledaagse problemen en dromen van onhaalbare zaken. De scenario’s voor Ro TV werden bedacht en geschreven door regisseurs André van der Hout en Pieter Kramer. 

 

“Ro TV ontroert op een subtielere manier dan we van Hilversum gewend zijn. En de droge Rotterdamse humor werkt behoorlijk op de lachspieren.” (de Volkskrant) 

 

Ro TV seizoen 2011 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bestelling afronden

 

Nieuws

IT's Ro Theater Award voor jonge schrijvers 

Het Ro Theater heeft zich sinds dit jaar verbonden aan het It’s (Internationaal Theaterschoolfestival). De speciale IT's Ro Theater Award wordt 27 juni uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeertekst van de Writing for Perfomance-studenten van de HKU. Voorafgaand daaraan zullen Ro-acteurs Gijs Naber en Sylvia Poorta en acteurs van Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel ism De Tekstsmederij de drie genomineerde teksten lezen.  

De winnaar wint een prijs bestaande uit een geldbedrag ter ondersteuning van een volgend script, en de mogelijkheid om die tekst met acteurs van het Ro Theater te presenteren voor het publiek. De speciale award sluit aan bij het beleid van het Ro Theater om ruimte te geven aan nieuwe schrijvers en nieuwe toneelteksten. 

 

Schouwburg in Zaal Ro Theater 

Vanaf september 2014 programmeert de Rotterdamse Schouwburg voorstellingen in de zaal van het Ro Theater. Een nieuwe stap in de samenwerking tussen het Ro Theater en de schouwburg. Kaarten voor deze voorstellingen kunnen uitsluitend gekocht worden via de kassa van de schouwburg. Klik hier voor de programmering met o.a. Nasrdin Dchar, John Buijsman, Esther Scheldwacht, Likeminds en het Nationale Toneel.