Hoorspel André Kuipers door Ro Theater in première 

Uitzending Ro Radio op donderdag 26 april a.s. 

 

Tijdens het Ro Festival werden op zaterdag 15 april j.l. live hoorspelen uitgevoerd én opgenomen waaronder het intergalactische hoorspel Viridis. Dit hoorspel is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van astronaut André Kuipers. Speciaal voor André Kuipers, als kind zelf groot fan van hoorspelen, sturen het Ro Theater en Radio Rijnmond op donderdag 26 april a.s. het hoorspel als cadeau in de ether richting het International Space Station.  

 

Het hoorspel Viridis is onderdeel van de Ro Radio uitzending gepresenteerd door Jack Wouterse en Gijs Naber. De uitzening begint om 19.00 uur op Radio Rijnmond (93.4 of via rijnmond.nl)  

 

Viridis, geschreven voor Rick Steggerda en gebaseerd op het verhaal van André Kuipers, wordt gespeeld door Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Bart Slegers, Lukas Smolders en Jack Wouterse. Radioregie: Erik Post. 

Nieuws

IT's Ro Theater Award voor jonge schrijvers 

Het Ro Theater heeft zich sinds dit jaar verbonden aan het It’s (Internationaal Theaterschoolfestival). De speciale IT's Ro Theater Award wordt 27 juni uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeertekst van de Writing for Perfomance-studenten van de HKU. Voorafgaand daaraan zullen Ro-acteurs Gijs Naber en Sylvia Poorta en acteurs van Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel ism De Tekstsmederij de drie genomineerde teksten lezen.  

De winnaar wint een prijs bestaande uit een geldbedrag ter ondersteuning van een volgend script, en de mogelijkheid om die tekst met acteurs van het Ro Theater te presenteren voor het publiek. De speciale award sluit aan bij het beleid van het Ro Theater om ruimte te geven aan nieuwe schrijvers en nieuwe toneelteksten. 

 

Schouwburg in Zaal Ro Theater 

Vanaf september 2014 programmeert de Rotterdamse Schouwburg voorstellingen in de zaal van het Ro Theater. Een nieuwe stap in de samenwerking tussen het Ro Theater en de schouwburg. Kaarten voor deze voorstellingen kunnen uitsluitend gekocht worden via de kassa van de schouwburg. Klik hier voor de programmering met o.a. Nasrdin Dchar, John Buijsman, Esther Scheldwacht, Likeminds en het Nationale Toneel.