Hoorspel André Kuipers door Ro Theater in première 

Uitzending Ro Radio op donderdag 26 april a.s. 

 

Tijdens het Ro Festival werden op zaterdag 15 april j.l. live hoorspelen uitgevoerd én opgenomen waaronder het intergalactische hoorspel Viridis. Dit hoorspel is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van astronaut André Kuipers. Speciaal voor André Kuipers, als kind zelf groot fan van hoorspelen, sturen het Ro Theater en Radio Rijnmond op donderdag 26 april a.s. het hoorspel als cadeau in de ether richting het International Space Station.  

 

Het hoorspel Viridis is onderdeel van de Ro Radio uitzending gepresenteerd door Jack Wouterse en Gijs Naber. De uitzening begint om 19.00 uur op Radio Rijnmond (93.4 of via rijnmond.nl)  

 

Viridis, geschreven voor Rick Steggerda en gebaseerd op het verhaal van André Kuipers, wordt gespeeld door Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Bart Slegers, Lukas Smolders en Jack Wouterse. Radioregie: Erik Post. 

Nieuws

LEGER 

tijdens Theater Na de Dam 

 

Op 4 mei geven de topacteurs Herman Gilis en Gijs Naber met een theatrale lezing een uniek voorproefje van de voorstelling LEGER over soldaten in Nederlandse oorlogsmissies en hun trauma’s.  

 

Voorafgaand aan de voorstelling interviewt schrijver Rik van den Bos Herman Gilis over zijn verregaande fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog.  

 

Lees hier verder