Garry Davis 

De droom van een wereldburger Trouw **** Het Parool **** Theaterkrant.nl **** 

de Volkskrant *** NRC Handelsblad *** 

Lees hier alle reacties in de pers 

 

Ro Theater: 3 okt, 2 & 3 nov 2013 

Landelijke tournee: 26 sep t/m 29 nov 2013 

Vlaams Theaterfestival: 9 sept 2014 

 

 

De jury: "Garry Davis is onversneden engagement dat door zijn meesterlijk guitige theaterverpakking raakt, prikkelt én amuseert."  

 

Lees hier het totale juryrapport > 

 

in coproductie met 

 

met dank aan 

 

met dank aan 

Henk van Houtum & Garry Davis 

Een nieuwe voorstelling over de eerste wereldburger Garry Davis. De 91-jarige mensenrechtenactivist werkt al 60 jaar aan een droom die maar niet lijkt uit te komen. Marjolijn van Heemstra maakt op basis van een ontmoeting met Garry Davis haar allereerste voorstelling bij het Ro Theater in een coproductie met Frascati Producties. Een voorstelling over de (on)mogelijkheid precies naar je idealen te leven. Een voorstelling over volharding, over optimisme en de kracht van theater. 

 

Bekijk hier de YouTube-versie van de trailer 

 

De 91-jarige acteur, vredesactivist en globalist Garry Davis besloot na zijn dienstjaren tijdens WO II dat hij nooit meer zou deelnemen aan een ‘voorstelling’ waarin hij niet gelooft. Hij verscheurde zijn Amerikaanse paspoort en riep zichzelf uit tot eerste officiële wereldburger.  

 

Hij werd wereldberoemd en kon rekenen op de steun van mensen als Albert Einstein en Eleonoor Roosevelt. Jarenlang reisde hij met zijn zelfgemaakte paspoort van land naar land, duizenden mensen volgden zijn voorbeeld. Vijfenzestig jaar later slijt de ooit wereldberoemde Davis zijn dagen als ongewenste vreemdeling in Amerika, vergeten misschien, maar nog altijd even strijdlustig.  

 

Van Heemstra trok een weekend op met deze onmogelijke vragensteller. Ze wilde weten hoe je dat doet: zestig jaar geloven in een droom die niet lijkt uit te komen en je onvermoeibaar verzetten tegen een systeem waar je niet achter staat.  

 

Garry Davis is 24 juli 2013 overleden op 91-jarige leeftijd in Vermont. 

 

 

Marjolijn van Heemstra (1981) is het nieuwe talent bij het Ro Theater en Garry Davis de eerste productie die zij hier maakt. Garry Davis is het laatste deel van een drieluik over verbondenheid in een geglobaliseerde wereld. Bij Frascati Theater maakte zij de eerste twee voorstellingen uit deze reeks: Family ’81 (2011) en Mahabharata (2012). 

 

Lees hier meer over Marjolijn van Heemstra of kijk op haar eigen website: 

 

www.marjolijnvanheemstra.nl 

 

 

 

Winkelwagen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bestelling afronden

 

Voorstellingen

dinsdag 9 september 2014

Garry Davis

Aanvang: 20:30

Vlaams Theaterfestival

kaarten